Premijera rock dokumentarca “Iz sve snage” o sceni 90-tih

Iz Sve Snage - Zagreb Dox

"Iz sve snage" o domaćoj rock sceni devedesetih

ZagrebDox u Kaptol Butique Cinema 30. ožujka premijerno prikazuje dokumentarni film Arijane VelićIz Sve Snage“. Kojoti, Goran Bare, Urban, Hladno Pivo, Overflow, The Spoons, Messerschmitt stvorili su rock scenu 90-ih, a kako su te godine izgledale iz njihove perspektive, doznat ćete u filmu” kaže autorica i dodaje: “”Kad smo počeli sa snimanjima, nismo ni slutili kakav zahtjevan i kompliciran proces je pred nama, ali svaki put kad bismo ajmo reć malo izgubili zamah, dogodio bi se nevjerojatni intervju s nekim od protagonista filma koji bi nam dao novi elan. 

Viduka i Marin iz Kojota bili su prvi koji su nam se odazvali i podržali nas na čemu smo im zahvalni” pojašnjava Arijana te pritom naglašava kako je spot za njihovu odličnu stvar “Sram” bio prirodni nastavak suradnje i prijateljstva, dok su samu pjesmu smjestili na odjavnu špicu jer nije iz perioda o kojem govore u filmu.

Gledatelji će iz prve ruke imati priliku doznati razloge raspada Laufera te još mnoštvo zanimljivih detalja i pikanterija, poput pravog značenja političke krilatice davnih vremena, “Vrijeme je da se krene“, kada je legendarna Baretova pjesma korištena u političkoj kampanji.

Nakon premijernog prikazivanja na ZagrebDox Festivalu 30. ožujka s početkom u 19:30, dokumentarac “Iz sve snage” posjetitelji će moći pogledati na istoj lokaciji i u subotu, 1. travnja u 22h.

Više informacija potražite na službenoj stranici ZagrebDox Festivala, a ulaznice možete osvojiti i putem nagradne igre na Instagramu Dancing Beara.

  • Mihael Hrustelj je objavio novi album "Big Band Fusion" snimljen uživo na nastupima s big bandom...
  • Vrlo aktivni DJ dvojac Pete Spruce i Mike & Me udruženim snagama producirali su EDM singl...
  • "Šećer" je naziv novog singla Barbare Munjas s varaždinskim Kranksima, reinkarnacijom negdašnjih gospodara Zagorja.
  • Showcase Festival SHIP (Šibenik, 14.-17. rujna), dodao 10 novih imena na listu izvođača. Dolaze Bad Daughter,...

Podijeli ovu objavu