Festival Mudri Brk na Jelsi kompletirao program

Festival Mudri brk - Jelsa

Na Jelsi samo opušteno

Ovogodišnji Festival Mudri brk na Jelsi s programom započinje u ponedjeljak 24.7. u Villi Verde u 21 sat s Masu dobrim mudrobrkim kvizom.

U utorak će u suradnji s Kinom Mediteran Jelsa u Ljetnom kinu u 21.30 sat biti prikazan film “Ljubav, smrt i njemačke marke“. Nakon filma za muziku u Villi Verde je zadužen Mudri Brk.

U srijedu će u galeriji Monade s početkom u 21 h, u sklopu Europskog festivalskog fonda za mlade umjetnike – EFFEA, koji sufinancira Europska unija te u suradnji s Jelsa Art Biennialom u programu “New Nurturing” nastupit će Felispeaks, Anna Mullarkey te umjetnici Jelsa Art Bijenala.

Felispeaks je nigerijsko-irski pjesnik, izvođač i dramatičar. Anna Mullarkey je skladateljica i izvođačica iz Galwaya. Kombinira elektroniku s klavirom i glasom. Trenutno radi na glazbi za kazalište i film spajajući elektroniku s klasičnom glazbom.

U 22 h u klubu Villa Verde nastupiti će Idem, Antun Aleksa, kantautor, multinistrumentalist, organizator i diskograf, poznat i po nastupima s bendovima Porto Morto, Trophy Jump i JeboTon Ansamblu.

Nakon koncerta u Villi Verde ekipu će zabaviti DJ Borovich s vječno aktualnom selekcijom Detroit soula, američkog funka, afro beata i disca, groovy Chicago jazza, tajlandskog popa, ruskog surfa, favela funka, cabareta i french disca iz šezdesetih do zaboravljene filmske glazbe B produkcije iz druge polovice prošlog stoljeća.

DJ Borovich

Četvrtak je dan za rekreaciju na čišćenju ilegalnog deponija u Jelsi, a navečer će se u Chuari održati večer Mudrolija i DJ set koji priprema Yuri.

U petak starta koncertni vikend. Tijekom dana, od 14 sati, u Zen Beach Baru nastupaju svi DJ-i festivala.

Navečer, od 21 sat nastupa rezident DJ Svemir, a nakon njega na scenu dolazi splitsko hvarski pop rock bend Zo. Slijedi RØLØ, splitski tročlani VIS s muzikom za ples, a koncertni dio prve večeri zatvara kultni rap/rock/reggae bend ST!LLNESS.

After od 02:00 je u klubu Chuara u kojem je za glazbu zadužen Pero Pištolj s kultnog splitskog radija KLFM.

Drugu koncertnu večer otvara resident DJ Čemer, a nakon njega nastupit će kantautori Lovorka Sršen i Josip Radić. Poslije njih na pozornicu se penje big indie bend Tidal Pull pa slijede rokerski nastrojeni Ministranti i, za kraj, splitska rap-reggae-dance-italo disco grupa Kuzma & Shaka Zulu, poznata po energičnim nastupima, opuštenoj melodiji i brojnim hitovima.

Za after od 02:00 u klubu Chuara pobrinut će se drugo međunarodno DJ gostovanje, DJ Rafiki, umjetnički alter ego Sohaila Arore, pionir indijske glazbene industrije, kurator, producent, diskograf, organizator i DJ koji svira acid, breaks, house i techno.

Dvodnevne ulaznice za Mudri Brk Festival po cijeni od 15 eura dostupne su putem sustava Core-event. Sve informacije za smještaj potražite na stranici Visit Jelsa
  • IDEM uz Let 3 odnio najviše Rock&Off nagrada za 2023. godinu
  • Live Streaming dodjele Rock&Off nagrada pratite ovdje
  • Dodjelu nagrade najboljima na domaćoj DJ sceni pratite uživo!
  • Objavljena su imena izvođača za 6. Rock&Off

Podijeli ovu objavu