JazzHR Festival – Spring edition

JazzHR Festival Spring edition

JazzHR najavljuje 3 dana vrhunskog jazza u Tvornici kulture

Tri festivalska dana, šest koncerata, tri jam sessiona i jedna izložba sažetak je najave proljetnog JazzHR festivala od 18. do 20. svibnja u zagrebačkoj Tvornici kulture.
Joea Kaplowitz

U četvrtak 18.5. u 19:30 nastupa Big band Radio-televizije Srbije s programom koji ugošćuje pet vrhunskih glazbenika-solista. Mlada slovenska pjevačica Ajda Stina Turek, hrvatska kantautorica i pijanistica Dina Rizvić, slovenski saksofonist Jaka Kopač, srpski bubnjar Vladimir Kostadinović te hrvatski trubač Davor Križić, predstavit će se u dvostrukim ulogama autora i solista.

Petak 19.5. u 19:30 otvara Pavle Miljenović Quintet s kojim je okupio vrhunske glazbenike: Sašu Nestorovića – saksofon, Hrvoja Gallera – klavir, Zvonimira Šestaka – kontrabas i Borka Rupenu – bubnjevi.

Iste večeri, u 20:30, na festivalsku pozornicu stiže višestruko nagrađivani saksofonist, flautist i skladatelj Miro Kadoić uz pratnju Borisa Majcena – truba i krilnica, Petra Ćulibrka – klavir, Nikole Matošića – kontrabas i Gašpera Bertoncelja – bubnjevi.

Treći dan, subota u 19:30 rezervirana je za koncertnu promociju albuma The Keyboard Extravaganza “našeg Amerikanca”, pijanista, orguljaša tubista i skladatelja Joea Kaplowitza (Intek Music, 2022.). Joe je u pratnji bubnjara Janka Novoselića na albumu okupio čak sedam prvoklasnih hrvatskih pijanista, a na pozornicu JazzHR-a stiže “velika četvorka”: Matija Dedić, Hrvoje Galler, Viktor Lipić i Zvjezdan Ružić.

Iste večeri u 20:30 festival JazzHR ima čast ugostiti jednoga od najplodnijih i najcjenjenijih slovenskih jazz saksofonista. Jure Pukl vraća se na festival nakon 15 godina i predstavlja svoj najnoviji projekt ANoRoK.

Koncerte sve tri večeri pratit će i jam session svirke u Malom pogonu, a njih će predvoditi sastav koji je također odabran kroz program Nove nade jazza. Riječ je o sastavu Spice Melange u kojem mladi riječki pijanist Ivor Lakić nastupa uz kolege s Konzervatorija u Trstu, Vida Luku Nareu iz Slovenije na kontrabasu i Fabricia Bertramija iz Brazila na bubnjevima.

  • Mihael Hrustelj je objavio novi album "Big Band Fusion" snimljen uživo na nastupima s big bandom...
  • Vrlo aktivni DJ dvojac Pete Spruce i Mike & Me udruženim snagama producirali su EDM singl...
  • "Šećer" je naziv novog singla Barbare Munjas s varaždinskim Kranksima, reinkarnacijom negdašnjih gospodara Zagorja.
  • Showcase Festival SHIP (Šibenik, 14.-17. rujna), dodao 10 novih imena na listu izvođača. Dolaze Bad Daughter,...

Podijeli ovu objavu