Preminuo David Crosby

David Crosby

David Crosby, originalni član sastava The Byrds i suosnivač banda Crosby, Stills & Nash, preminuo je 19.siječnja u 81.godini života.

David Crosby je rođen u Kaliforniji 14.08.1941 i sin je holywoodskog oskarovca Floyda Crosbyja. Kao tekstopisac, pjevač i gitarist značajno je pomogao da dva američka rock/folk banda iz 60’tih i 70’tih – The Byrds i Crosby, Stills, Nash & Young,  postanu i ostanu glazbeni autoriteti na svjetskoj rock sceni. 

Grupi The Byrds Crosby se pridružio 1964., a prvi hit bila im je obrada Dylanove Mr. Tambourine Man. Često problematičan, izbačen je iz grupe tri godine poslije. Osim pjesmama, iz tog je vremena ostalo zabilježeno i kako je bio u vezi s country pjevačicom Joni Mitchell. 

Nakon razlaza s The Byrds Crosby osniva supergrupu sa Stephenom Stillsom iz Buffalo Springfielda i Grahamom Nashom iz The Holliesa. Nešto kasnije pridružio im se i Neil Young, a jedan od svojih prvih nastupa održali su 1969. na Woodstocku.

Uz svoje šestero djece, Crosby je donirao sjeme Melisi Etheridge i njenom partneru koji su dobili još dvoje. Nakon svega što je preživio, The Rolling Stones magazin ga je nazvao “rock’s unlikeliest survivor”.

Podijeli ovu objavu