Plesač Sporog Stepa na “Sunčanoj strani Mjeseca 1”

Max Juričić - Plesač Sporog Stepa

Album Sunčana strana Mjeseca 1

Dobri dečko zagrebačke novovalne scene, nezaobilazna figura Azre, Filma, Le Cinema, Vještica, Šo!Mazgoon, Gege i Picigin benda, Mladen “Max” Juričić je Plesač Sporog Stepa koji nas sa svojom havajskom “gitaricom” već dugo uveseljava po raznim klupskim i otvorenim pozornicama. I hvala mu na tome! Nakon 5 singlova Plesač ima i novi album, bolje rečeno prvi od dva planirana.

Za pjesme sa Sunčane Strane Mjeseca kaže da su nastale u različitim prilikama – od najavnog singla “Pusti me da plešem drukčije” čiji je zametak u pričama koje je pričao djeci (danas već velikoj) dok ih je uspavljivao, do morskih anegdota u kojima je pronašao inspiraciju za ostatak materijala.

O jakoj ekipi pratećih glazbenika koji su sudjelovali na snimanju Max kaže “Krenuo sam snimati kada je u studio stigla dugo očekivana bas-marimba koju je uz bas na albumu svirao Gustav Barišin, koautor pjesme ”Ko da nema sutra”. Na snimljeni vokal, marimbu i žičane instrumente iz mog arsenala, Vlade Matulić dodao je zvuk Ljetnog kina klarinetom i pratećim vokalima, Andrea Pedron i Janko Novoselić na xilu i udaraljkama zasolili su ritam, a na kraju cijelog procesa, Ante Prgin Surka zapečatio je groove bubnjem i beatboxom.

Na albumu se pojavljuju i Maxova djeca – Rok Juričić odpjevao je ”Ko da nema sutra”, a kći Katarina autor je covera albuma i prateći vokal u pjesmi ”Zauvijek mlada”, napisanoj za nju. Producenti albuma su Surka & Max. Cover art i nadolazeći video spot za prateći singl ”Pusti me da plešem drukčije” kreirala je mlada umjetnica Klara Rusan Klarxy .

Album “Sunčana strana Mjeseca 1” dostupan je na streaming servisima, u Aquarius Music Shopu, svim boljim glazbenim trgovinama i online na www.cedeterija.com.

Podijeli ovu objavu