Romana Orešnik predstavila novi single “Come Away With Me”

Romana Orešnik - foto: Matej Čelar
FOTO: Matej Čelar

Romana Orešnik, gitaristica, basistica i vokalistica osebujnog glasa novi single objavljuje u sklopu svog samostalnog glazbenog projekta.

Ne, “Come Away With Me” nije cover poznate pjesme Norah Jones, već posve novi uradak koji je Romana Orešnik snimila s Miroslavom Evačićem (električna gitara), Gordanom Evačić (harmonika), Ivanom Grobenskim (kontrabas), Karlom Kneževićem (bubnjevi), Borisom Arkom (akustična gitara), te Marinom Hraščancom (klavijature) kao producentom. Spot za pjesmu režirala je Marina Uzelac, a snimio je i montirao Bojan Koštić.

Romana Orešnik je zagrebačka kantautorica rodom iz Križevaca. Prvi album snimila je kao 19-godišnjakinja s križevačkim bendom Bube. Njen stil je blues, rock, američki folk, acoustic, jazz… Gitaru kao primarni instrument zamjenjuje bas gitarom u koprivničkom hardrock sastavu Scarface i autorskom grunge bandu Abyss. Surađivala je s brojnim glazbenicima hrvatske glazbene scene, kao autorica, prateći vokal ili instrumentalist. Spomenimo barem neke: Davorin Bogović, Neno Belan, Jelena Radan, Ivanka Mazurkijević, Miroslav i Gordana Evačić, Aljoša Šerić, Jimmy Matešić, Ivan Grobenski, Matija Dedić, a mnogi je znaju i kao stalnu članicu benda Stampedo. Kroz glazbenu suradnju s Ivankom Mazurkijević otkriva atmosferu teatra, što je kasnije utjecalo na njen rad na projektu pod nazivom ‘Kantautorski trio’ u sklopu kojeg je skladala glazbu za kazalište.

‘Come Away With Me’ u izdanju Intek Music-a možete slušati na svim glazbenim streaming servisima ili putem Bandcampa.

Podijeli ovu objavu