14 ruj
SHIP Festival RujanRuj 14 2023 10:00Šibenik
Festivali

SHIP - We Move Music Croatia Showcase Festival

Pozornica prvog izdanja Showcase festivala SHIP je grad Šibenik. Festival će 14. rujna otvoriti jaka imena - Nu Genea live band (Italija) te Porto Morto i nemanja (Hrvatska).

Nu Genea je projekt DJ-a Massima Di Lene i Lucia Aqueline koji u live band verziji na pozornici nastupa zajedno s 9 izvanrednih glazbenika. Inspiraciju pronalaze u plesnim napuljskim disco izdanjima iz 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća. Istraživanjem glazbene prošlosti multikulturalnog juga Italije, ali i plesne glazbe iz cijelog svijeta, razvili su glazbeni stil s čvrstim plesnim grooveom, masnim basom, svemirskim linijama sintesajzera i višejezičnim tekstovima, a u zvuku se osim disca prepoznaju funk, boogie, electronica, dub i brojni drugi stilovi.

Porto Morto sve je jače ime na domaćoj glazbenoj sceni i sceni nekih susjednih zemalja. Glazbeni izričaj ovog sedmeročlanog sastava je (uglavnom) mješavina progresivnog popa, art rocka i indie elektronike. Novim albumom “PORTOPOP” kreirali su novi zvuk, novi scenski identitet i najavili novu eru karijere. Koncerti su im redovito rasprodani.

nemanja je global psych bend čiji su članovi iz Pule i Zagreba. Inspiracija im je 70's Afro-Columbian, Anatolian, Thai & "world" glazba. Bend trenutno promovira treći album "Voodoo Beat", plesni i uzbudljivi glazbeni melting pot vrućih afro-kolumbijskih ritmova, karipske dub zvukova i tropske egzotike koja će se savršeno uklopiti u zvukove Nu Genea live banda i Porto Morta.

Cijena ulaznice za prvi dan festivala SHIP 14.9. iznosi 29€, a isto toliko iznosi i ulaznica za sam festival (15.9. i 16.9.), ulaznica koja vam omogućava ulazak na koncert otvorenja i festival (14.9 - 16.9.) iznosi 34€. Pro Pass ulaznica kojom osim glazbenog programa dobivate pristup i konferencijskom dijelu programa iznosi 65€.

Ulaznice su dostupne putem sustava Entrio.

Lokacija

Šibenik, razne lokacije, Šibenik

Upute

Sorry, ne mogu pronaći rutu!

Uvezi u Google kalendar