18 ožu
Psihomodo Pop - Boogaloo OžujakOžu 18 2023 20:00 - 23:00Ul. Grada Vukovara 68, Zagreb
Koncerti

Psihomodo Pop nakon 14 godina ponovno u Boogaloo klubu, uz riječke Turiste kao goste

"Ste dobro?" je Gobac upitao publiku u Boogaloo klubu 28. veljače 2009, a sve je ostalo zabilježeno na kultnom istoimenom DVD izdanju. Četrnaest godina poslije nema se tu šta puno najavljivat, možda samo malo povijesti, da se prisjetimo. Psihomodo pop je osnovan 1983. na temeljima grupe Neron u kojoj su svirali Tigran Kalebota –Tigi (bubnjevi) i Smiljan Paradiš – Šparka (bas) i Neven Kepeski – Kepa (gitara). Grupi se priključio Davor Gobac koji je već kao trinaestogodišnjak svirao u zagrebačkom punk rock bendu Klinska pomora. Tada mijenjaju ime u Psihomodo Pop, a po dolasku Saše Novaka – Saleta, a nešto kasnije i drugog gitariste, izdaju album prvijenac Godina zmaja koji je doživio ogroman uspjeh.

U svojoj bogatoj 40 godišnjoj karijeri Psihomodo su obavili 11 studijskih albuma od kojih je zadnji Digitalno nebo iz 2019. posvečen prerano preminulom originalnom bubnjaru Tigranu Kaleboti. Na daske Boogaloo kluba izaći će aktualni članovi benda: Davor Gobac (vokal, gitara), Vlatko Ćavar Brada (gitara, usna harmonika, back vokal), Smiljan Paradiš Šparka (gitara, back vokal) i Jurij Novoselić Kuzma (saksofon, klavijature).

Kao posebni gosti nastupiti će riječka new wave / post-punk supergrupa Turisti sastavljena od bivših i sadašnjih članova grupa Laufer, Paraf, Let 3, Kojoti, ENI,... Iva Močibob (vokal), Bobo Grujičić (bubnjevi), Sergej Hofman (bas) i Vava Simcich (gitara), sve dobro poznata imena s domaće i strane scene. Turisti su oformljeni 2015. i do danas su objavili tri studijska albuma za Dallas Records: Human_esque (2017), Revolución (2019) i Apneja (2022). Album Apneja je od strane rock kritičara proglašen za jedan od 10 najboljih albuma objavljenih prošle godine.

Početak koncerta: u 20.00 sati
Ulaznice: 15 € u pretprodaji, 20 € na dan koncerta. Ulaznice su dostupne preko Entrio sustava

Lokacija

Boogaloo Club, Ul. Grada Vukovara 68, Zagreb

Upute

Sorry, ne mogu pronaći rutu!

Uvezi u Google kalendar