12 tra
Pink Turnes Blue TravanjTra 12 2023 20:00Ul. Grada Vukovara 68, Zagreb
Koncerti

Kultni berlinski post-punk band Pink Turnes Blue i gosti po prvi puta u Hrvatskoj

U srijedu, 12.04.2023 u Boogaloo klubu nastupit će berlinska post-punk / darkwave grupa Pink Turns Blue, a kao njihovi gosti slovenska nova darkwave supergrupa Lilith Cage. Pink Turns Blue su osnovani 1985. godine u Berlinu. Nazvali su se prema pjesmi američke punk grupe Hüsker Dü, inspiraciju su tražili u grupama poput The Cure, The Smiths, The Chameleons, Clan of Xymox,... 1987. godine objavljuju svoj debitantski album 'If Two Worlds Kiss'. Taj album danas slovi za jedan od klasika post-punk i darwave scene.

Nakon koncerta u Ljubljani, 1987., imaju prilike nastupiti uz Laibach nakon kojeg nastaje prijateljstvo pjevača Mica Jogwera s Janezom Križajem, tonskim tehničarem Laibacha i vlasnikom ponajboljeg studija u bivšoj državi, pa drugi, treći i četvrti album Pink Turnes Blue snimaju u Janezovom studiju u Ljubljani.

U rujnu 2021. objavljuju svoj jedanaesti još uvijek aktualan album „Tainted“ koji je proglašen za album godine 2021. (Byte FM, Hamburg, najbolji album godine 2021. (Post Punk Com, New York), a čak 3 pjesme s albuma našle su se na njemačkoj Indie top listi i zadržale se na njoj preko 20 tjedana. Pink Turns Blue su trenutno na svjetskoj turneji, a u Zagreb dolaze nakon turneje po Južnoj Americi. Kao posebni gosti nastupit će slovenska nova darkwave super grupa Lilith Cage, sastavljena od iskusnih glazbenika uključujući originalnog bubnjara grupe Laibach i Demolition Group.

Početak koncerta najavljen je za 20 sati
Cijena ulaznica: u pretprodaji 18€, na dan koncerta: 20€
Ulaznice možete nabaviti putem Entrio.hr sustava, u Dirty Old Shopu (online i "hardtickets" sa sličicom) i Rockmarku

Lokacija

Boogaloo Club, Ul. Grada Vukovara 68, Zagreb

Upute

Sorry, ne mogu pronaći rutu!

Uvezi u Google kalendar