23 tra
Berlin, simfonija velegrada uz Chui TravanjTra 23 2023 20:00Krešimirova ul. 2, Rijeka
ArtFestivali

Projekcija kultnog filma Berlin, simfonija velegrada" uz Chui uživo

Za zatvaranje riječkog Impulse festivala, u nedjelju 23.travnja predviđena je projekcija filma "Berlin, simfonija velegrada" uz glazbenu podlogu koju će izvest vrhunski glazbenici okupljeni u bandu Chui. Ritmički i vizualno impresivan dokumentarno-eksperimentalni film Waltera Ruttmanna kroz pet činova panoramski prati život Berlina od jutra do večeri, nižući prizore iz različitih područja gradskog života predstavljajući autentičan prikaz weimarskog Berlina.

Glazba za film skladana je tako da je svaki od članova Chui bio zadužen za jedan od aktova, što je doprinijelo žanrovskom obilju u vidu epskih synth tema, jazz rock stilizacija i elektroničkih plesnih numera, podsjećajući nas da je Berlin kolijevka elektronske glazbe. Soundtrack za navedeni film druga je strana njihovog zadnjeg albuma "Zagreb-Berlin" koji je "poharao" glazbene top-liste, a proglašen je za Rock&Off album godine dok su Chui Jazz&off izvođač godine.

Ulaznice po cijeni od 10€ moguće je kupiti na blagajni Art-kina i/li u sustavu Ulaznice.hr. Cijena za članove Filmskog kluba iznosi 8 eura.

Lokacija

Art-kino Rijeka, Krešimirova ul. 2, Rijeka

Upute

Sorry, ne mogu pronaći rutu!

Uvezi u Google kalendar