Food Film Festival RujanRuj 29 2021 15:00 - ListopadLis 03 2021 23:55
FestivaliOpen Air

Novo izdanje Food Film Festivala Zagreb na Trgu dr. Franje Tuđmana svaki dan do 03.listopada

Na otvorenom možete gledati Oscarom nagrađene filmove, hollywoodske blockbustere i najnovije animirane filmove sa Silent Party slušalicama. Dok jedni gledaju film, drugi dio publike uživa u muzici za koju su zaduženi poznati DJ-i. Za sve skupa tu su i kućice vrhunskih majstora streed food kuhinje. Preporučamo:

Beef empanada by El Toro

Ovo prefino street food jelo, apsolutni je hit festivala, vole ga i „mladi i stari“, poslužuje se uz domaću pikantnu šalšu, a u njoj osim junetine i raznih začina ima i sira. Uz empanadu, tu je i El Toro Tex mex pileća quesadilla u novoj varijanti sa zanimljivom šalšom od krastavaca i rajčica te njihov kultni Classic burger.

Njoke sa sipom - Pucalina

Šibenska Pucalina zadužena je za morski street food na festivalu. S obzirom na to da Zagrepčanima fali upravo takva ponuda teško je procijeniti koje je jelo odnijelo pobjedu u popularnosti tijekom proteklog vikenda. No njoke sa sipom možda za malo šišaju pržene skradinske čokalice (girice). Tu je još i burger sa škampima, sendvič s pršutom, sirom i smokvama te savršeni kolači od lavande, limuna, badema i čokolade.

Smashed cheese bacon burger - BarBaQ

Na kućici poznatoj i pod imenom “kod Mojmira” jedu se odlični “zgnječeni” burgeri. Ljubitelji jakih mesnih burgera došli su na svoje s njegovom verzijom sa sirom i slaninom. Inače ovaj burger ima dvije pljeskavice po 80 g. Dvije vrste sira te svježi krastavac. Osim nekoliko varijanti smashed burgera tu je i kultni Cubano sendvič iz filma Chef.

Rebarca - bistro Kantun

Ima li itko tko ne voli rebarca? A kad tek čujete da se radi o sporo kuhanim rebarcima, glaziranim u savršenom glazeu tajne receture i zapečenim na kraju, mogu vam samo narasti zazubice. Osim rebarca, Kantun u svoj ponudi također ima i prefine burgere.

American bar Dollar

U svoj ponudi ima prave američke burgere i kažu da je tijesna borba između tri najpopularnija – Sweet Billya s karameliziranim lukom, Double trouble- s dvije pljeksavice i pohanim lukom te Cheese Dollarom s pohanim sirom.

Wok by Matija

Za one željne woka, tu je naš Matija Nikolić i njegovi wokovi koji dolaze u verziji s piletinom, kozicama i vege te blagoj i ljutoj varijanti i opcijama s noodlesima ili rižom. Tijekom vikenda najviše su se jeli noodlesi s piletinom i kikirikijem, u ljutoj varijanti te dječji wokovi Kung Fu Panda.

Pani

Svima omiljeni meksički street food uvijek osvaja sa svojom Philly cheese quesadillom, ali ove su godine apsolutno hit njihove Spring rolice s povrćem i mljevenim mesom.

Cuga: kućice Tipsy i Mangosta

Radno vrijeme festivala je od 15h do ponoć te subotom od 13h. Filmovi se preko tjedna emitiraju u 20:30h, dok su subotom i nedjeljom dječji filmovi u 19h, a ovi drugi u 21h.

Uvezi u Google kalendar
  • Raspored
Ruj 30 20:30
Bad Boys For Life
Lis 01 20:30
The Witches
Lis 02 20:30
The Little Things
Lis 03 20:30
The Lion King