14 tra
Drito iz Boćarskog 2023 TravanjTra 14 2023 20:00Prisavlje 2, Zagreb
FestivaliKoncerti

Objavljena su prva imena izvođača za ovogodišnji "Drito iz Boćarskog"

Najveći domaći festival hip-hop i trap glazbe održat će se 14. i 15. travnja 2023., sada već tradicionalno, u Boćarskom domu na Prisavlju. U prvoj objavi za ovogodišnji “Drito iz Boćarskog” otkriveno je dvanaest imena izvođača. Na Drito se vraća osječki reper, glazbenik, autor i producent z++, ujedno i ovogodišnji dobitnik nagrade Cesarica Hit godine 2022. za pjesmu “Trebaš li me”. Tu je i triljski reper Grše te kolektivi 30zona i 2xŠihta (Dupla Šihta) koji su nedavno napunili Tvornicu samostalnim koncertima.

Drito iz Boćarskog 2022

Foto:Julian Labrović

Potvrđeni su nastupi zagrebačkih trap kolektiva Kuku$ i Buntai, te nova imena domaće scene: mlada glazbenica i autorica Miach, koja je publiku i radijski eter osvojila hit-singlom “NLO”, a prvi samostalni nastup održala je prošle godine na Lil Dritu u Tvornici. Debitantski nastup na Dritu u Boćarskom imat će i splitski reper Bobsi, član Blockstar kolektiva.

Uz domaća imena, pred publiku će stati i vodeća trap i hip-hop imena iz susjednih zemalja. Premijerne solo nastupe na Dritu imat će Spejs Noksi, član kolektiva Zicer Inc čiji zvuk je prepoznatljiv po spoju hip-hopa s elementima elektronike i rock glazbe, zatim sarajevski reper Cunami Flo, koji se publici predstavio 2020. godine. Pažnju privukla njegova suradnja s triljskim reperom Gršom na pjesmi "Tru 2 d Gejm". Uz njih tu je i mladi artist Basha, koji nakon rasprodanog KSET-a i nastupa na Lil Dritu u Tvornici, stiže i na “veliku” Drito pozornicu.

Cijena festivalske ulaznice (za oba dana): u pretprodaji 23€ (do 06.03. ili do rasprodaje).
Ulaznice je moguće nabaviti putem platforme core event ili fizički na na prodajnim mjestima u Zagrebu: Drito Bar, Rockmark i Dirty Old Shop.

Lokacija

Boćarski dom, Prisavlje 2, Zagreb

Upute

Sorry, ne mogu pronaći rutu!

Uvezi u Google kalendar