24 ožu
Concerto For Group & Orchestra 2023 OžujakOžu 24 2023 20:00Savska 30, Zagreb
Koncerti

Članovi Iron Maidena, Whitesnakea, Jethro Tulla i Jon Lord banda pripremaju audio-vizualni spektakl u zagrebačkoj Ciboni

24. ožujka ove godine, uz Jon Lordov Concerto For Group & Orchestra i najveće hitove Deep Purplea, publika moći će uživati i u pjesmama Brucea Dickinsona koji će se po prvi put izvoditi u orkestralnom aranžmanu u izvedbi Zagrebačke filharmonije i banda sastavljenog od vrhunskih svjetskih glazbenika.

Bruce Dickinson (Iron Maiden) i Paul Mann (Deep Purple, London Symphony Orchestra)), bliski prijatelji i suradnici Jona Lorda, preminulog klavijaturiste benda Deep Purple, su inicijatori ponovnog izvođenja ovog klasičnog djela, koje je krajem 60tih uspješno spojilo klasiku i rock, sa željom da odaju počast jednom od najvećih glazbenih inovatora prošlog stoljeća, sedam godina nakon njegove smrti, a na 50. godišnjicu premijerne londonske izvedbe. Nakon dva senzacionalna koncerta 2019. u Quebecu i 2021. u Györu, 15. ožujka će iz Bukurešta krenuti na europsku i južno-američku turneju u pratnji cijenjenih filharmonijskih orkestara te all stars banda sastavljenog od članova Jon Lordovog banda i članova čuvenih rock sastava Jethro Tull i Whitesnake.

Na zagrebačkom koncertu će, uz Brucea Dickinsona, pjevača Iron Maidena i Paula Manna, koji je uz Deep Purple i Londonski simfonijski orkestar dirigirao filharmonijama diljem svijeta, na pozornicu Cibone stati 74 člana cijenjene Zagrebačke filharmonije uz još četiri sjajna glazbenika svjetskog kalibra: John O’Hara (kllavijature, Jethro Tul), Tanya O’Callaghan (bas gitara, Whitesnake), Kaitner Z Doka (gitara, Paul McCartney, Ian Paice, Mike Stearn...), Bernhard Welz (bubnjevi, Ian Paice, Paul McCartney...)

Osim u Zagrebu, u okviru europske turneje i također u organizaciji Music Timea, koncert će biti održan i 22. ožujka u Sarajevu u Dvorani Mirza Delibašić i 25. ožujka u Cankarjevom domu u Ljubljani

Lokacija

Cibona, košarkaški centar Dražen Petrović, Savska 30, Zagreb

Upute

Sorry, ne mogu pronaći rutu!

Uvezi u Google kalendar