29 ožu
B's FUNstallation i Tamara Obrovac OžujakOžu 29 2023 19:30Šubićeva ul. 2,, Zagreb
JazzKoncerti

Ožujak u bojama Jazza: B's FUNstalklation i Tamara Obrovac Quartet

JazzHR predstavlja dva koncerta u jednoj večeri: B's FUNstallation u 19.30 i Tamara Obrovac u 20.30 u Tvornici kulture, u srijedu, 29.ožujka.
B's FUNstallation su trubač i skladatelj Zvonimir Bajević, Mario Bočić – tenor saksofon, Davor Doležal – gitara, Luka Žužić – klavir, klavijature, Goran Rukavina – kontrabas, el. bas gitara i Borko Rupena – bubnjevi. Njihov posljednji, treći album Hold On (Mast produkcija, 2022.) glazba.hr opisuje kao glazbu kojoj "ne nedostaje emocija", dok Dubravko Jagatić u Nacionalu piše kako "prija ušima i srcu". Album ima nekoliko nominacija za nagradu "Porin", a ovaj nastup bit će ujedno i njegova koncertna promocija.

Iste večeri, u 20:30, na pozornicu Tvornice stiže uvijek posebna i zanimljiva Tamara Obrovac. Još od 1997. i albuma Ulika Tamara nastupa u kvartetu s Matijom Dedićem (klavir), Žigom Golobom (kontrabas) i Krunoslavom Levačićem (bubnjevi). "Tamara je fenomen koji osvaja publiku", nakon koncerta u Maroku objavljuje renomirani London Jazz News. Tamara je upravo objavila autorski album Nuvola (Cantus), a 29.3. na JazzHR-u premijerno će ga predstaviti zagrebačkoj publici.

Ulaznice: sustav Entrio

Lokacija

Tvornica Kulture, Šubićeva ul. 2,, Zagreb

Upute

Sorry, ne mogu pronaći rutu!

Uvezi u Google kalendar